banner
  homesnieuws-gb-sp-te-ro
 

Op vrijdag 11 november 2011 vertrekken 30 legendarische Citroën 2CV's en derivaten (Burton, Lomax, Diane) voor de 7de keer op avontuur. Hun opdracht? Een 2 weken durende rally/raid van 3333 km dwars door West-Afrika door sahel, savanne en jungles van Senegal, Mali, Burkina Faso, Togo en Benin. De start wordt deze keer niet gegeven in Brussel, maar wel in de Senegalese hoofdstad Dakar. De eindstreep is traditioneel het parelwitte, met kokospalmen bedekte, zandstrand van Grand-Popo in Benin, bij een warme azuurblauwe oceaan.

Aan het stuur zitten zoals steeds geen professionele fabrieksrijders, geen Paris-Dakar piloten of race freaks, maar gewone mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor de Citroen 2CV en voor avontuur in zijn puurste vorm!

Snelheid in deze rally niet centraal. De competitie bestaat uit tal van opdrachten en raadsels die onderweg dienen opgelost te worden met de bedoeling de doorkruiste landen te leren kennen op vlak van natuurschoon, maar ook op vlak van cultuur, geschiedenis. Centraal staan avontuur, cultuur, teamspirit en 200% fun.

Dit is de website van 3 van de 37 deelnemende teams aan deze avontuurlijke reis. Onder 'Teams' zult u meer over ons te weten komen.

  nederrijnfrag
TT
cam