banner
  homesnieuws-gb-sp-te-ro
1. Senegal  

Vier weken voor het begin van de Touareg Trail 2011 zullen onze 2CV´s worden verscheept van Antwerpen (B) naar de haven van Dakar, de hoofdstad van Senegal. De deelnemers vliegen vanuit heel Europa richting Dakar, waar we elkaar ontmoeten in een mooi strandhotel. Dit hotel ligt vlakbij de haven, van waaruit we het bruisende nachtleven van de stad Youssou N´Dour gaan ontdekken. Via stoffige wegen door sahel en savanne, slalommend tussen enorme baobab-bomen, zullen we rijden richting het oosten.

  senegal
2. Mali  

Mali is zonder twijfel een van de meest fascinerende landen van West-Afrika, zowel vanuit geografisch als cultureel oogpunt bekeken. Echter, om dit te ontdekken zul je voorbereid moeten zijn. We komen het land binnen via de stad Kayes en rijden direct naar de prachtige watervallen van Gouina aan de Senegal rivier. Een trip van slechts 70km, waar we heel de dag voor nodig zullen hebben...

  mali

3. Burkina Faso

 

Via stoffige rode wegen komen we door het "land van de vriendelijke mensen", of in plaatselijke bewoordingen: "Burkina Faso". Vlakbij de stad Leo rijden we recht door een van 's lands nationale parken met een garantie van bijna 100% dat we het 'wildlife' zullen tegenkomen. Hier zullen we moeten oppassen: Mannelijke olifanten houden niet van 2CV's en zullen ze willen verjagen. (Het hele verhaal hierover zal ons worden verteld bij een kampvuur in de vlakbij gelegen safari lodge).

  burkinafaso

4. Togo

 

Vanaf de grens zullen wij de richting van ons pad vervolgen van het oosten naar het zuiden en zullen we in het hart van Togo belanden. Togo is een klein land, bekend vanwege de belabberde staat van de wegen. Het klimaat hier zal met de dag klammer en vochtiger worden, zodra we de tropen betreden. Dichte vegetatie en jungle, gecombineerd met prachtige bergen, maken Togo een van de mooiste bestemmingen van deze expeditie.

  togo

5. Benin

 

Benin is de traditionele eindbestemming van de Touareg Trail. Het land van voodoo, bushpaden van rode modder, witte zandstranden, palmbomen, een hete turquoise oceaan en zoveel meer..

  benin
route
TT
cam